Publisert av: fanteliv | 14.05.11

Dag 16. på Atlanterhavet

Her har vi hatt motvind og skarp seilas i et døgn nå. Bølgene banker og dunker i båten og sender stadig kald dusj over både oss og cocpiten. Kan vel ikke akkurat skryte av at vi koser oss, dette er ren jobbing for å komme til Horta. Det har blitt veldig kaldt om natten og egentlig ikke så veldig trivlig. Men, månen lyser opp natten og det hjelper mye.

Ellers har det siste døgnet gjort båten temmelig våt over alt. Piggen er gjennomtrukket av saltvann fra lekkasje i luken som vi ikke får tettet. Babord akterlugar der Mats sover, har jammen blitt våt i madrassen. Den så jeg i kveld og aner ikke hvor kommer fra. Det meste av klær er temmelig salttrukket og blir stort sett vått om kvelden. Det samme gjelder puter, pledd og madrasser. Gleder meg til å komme til Horta å få ryddet opp i dette.

I dag morges hadde vi nok en samling på Atlanteren. Da dukket pluttselig HarryZ opp ved siden av oss. De startet samme dag, men fra Antigua. Dvs at det var minst 180 nm mellom startpunktene. Likvel klarer man å møtes her ute. De bruker også Frivind og det sier litt om presisjonen i hans meldinger. Hyggelig er det i hvert fall . Jazz og Jolly Sailor har vi mistet VHF kontakt med, men Aries ligger fortsatt rett ved oss.

Alt vel ombord.


Responses

 1. …Kan huske alt det våte!!! Ikke veldig behagelig…Synd med lekkasjene…men nå varer det ikke lenge! Stå på …Bare litt igjen!!!
  Tone & Tor Atle

 2. Hei,
  dere er så flinke!
  Høres jo surt, vått og kaldt ut! Klem for en snarlig landføling!
  Jeg drar til Roma i morgen tidlig. Blir der en mnd på kurs, dvs kunsthistorie, det norske instituttet i Roma. Håper det blir litt varme! Geir er i Beijing, Kina. Nicolai jobber i barnehagen på Røa. Alt vel her!
  Sees snart.

 3. Nå har dere tøffe tak! Vått og salt er ikke behagelig, nærmest skikkelig fælt! Godt at dere nærmer dere mål. Seil forsiktig i motsjøen og kos dere når dere er framme 🙂

 4. Hej vänner, nu hoppas jag att ni snart är framme på Azorerna och får fira 17 maj tillsammans med de andra norska båtarna! Jag hoppas också att det kommer att finnas ett svenskt bidrag till partyt! Ni är fantastiskt duktiga och jag följer er hela tiden. Just nu skulle jag gärna vara hos er alla. I stockholm är det regn och 10 grader, jag har dock hunnit klippa gräset innan det dåliga vädret kom med dunväst på! Kram ifrån Helene (s/y Ellen)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: