Publisert av: fanteliv | 17.05.11

Siste døgn og ankomst Horta/Azorene

De siste døgnene på havet var rett og slett en sant mareritt. Motvind, bølger og veldig rotete sjø, gjorde at både mannskap og Fanteliv fikk mye juling. Det banket, dunket, slo og ristet kontinuerlig i båten samtidig som vi ble skastet fra side til side. Prøvde å seile rett mot Horta en periode for å bli ferdige, men fikk ikke nok fart på båten. Derfor var det bare å fortsette å krysse. Vi ventet og ventet på å komme i le av øyene, men det ble egentlig bare de siste timene vi fikk gleden av det. Men, alt har en ende, også denne turen over havet.

Nok en gang har vi krysset Atlanteren, nok en gang er vi utrolig stolte og nok en gang vet vi at om noen dager eller uker er alt det som ikke var bra glemt og vi sitter bare igjen med de gode historiene og gode minnene. Nok en gang har vi hatt opplevelser der ute som gir ettertanke og setter ting i perspektiv. Nok en gang har vi utfordret oss selv, tøyd noen grenser og lært mer om oss selv, og nok en gang er vi vel i havn med båt og mannskap.

Nå skal vi bruke en ukes tid på å få Fanteliv «på beina» igjen. Luker må tettes, styring repareres, 2 stk undervant byttes og ikke minst, båten må vaskes for salt innvendig og en haug med vaskemaskiner må tas. Så er vi kanskje klare for nye 8 døgn på havet.

Når vi ankom Horta var det 14 grader. Vanntempraturen er 16,2 grader og det blåser virkelig surt her. For øyeblikket ligger vi 14 norske båter og flere ventes inn i løpet av noen dager. I går var stemningen svært høy, når vi kom 6 båter i løpet av natten og morgentimene.

Nå er det frem med olabukser og varme klær. Men hva skjedde egentlig med klærne våre? I hvertfall klærne til barna? Der i var det ikke mye som passet lenger gitt. Så i dag blir det nok en runde i noen butikker for å få klær som passer. Mats feks, har ikke engang sko som passer han. Han har jo heller ikke brukt det de siste 6 mnd.

Men, først står 17. mai feiring på agendaen og vi starter med frokost på brygga.

Vi brukte 17 døgn, 15 timer og 45 minutter. Utseilt 2434 nm. Brukt motor i 183 timer, dvs ca 900 nm og brukt ca 370 liter diesel.


Responses

 1. Hei, velkommen til Europa!
  Godt å ha dere i havn, det høres tøft ut, dere er fantastiske!

  Kos dere på 17. mai og hele uken på landjorden. Vi får håpe dere får bedre forhold på resten av reisen.

  Hilsen Rolf og Unni, sender e-post med litt mer

 2. Grattis med dagen vår Anne.
  Puster lettet ut over å ha dere tilbake i våre farevann igjen…
  Ragnhild

 3. Hei alle sammen!
  Godt og se at alt gikk bra.Dere er så tøffe,ikke rart dere er slitene.Kos dere på Azorene!! Håper det er vaskemaskin som virker der:)
  Masse klemmer fra Elise ,Daniel,og Marit (som savner dere veldig)

 4. Gratulerer 🙂 🙂 🙂 🙂 til alle fire!

 5. gratulerer med vel overstått overfart. dere er flinke flinke flinke. og gratulerer med dagen i går. nå må dere kose dere videre på turen. nyt dagene og hverandre. klem


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: