Publisert av: fanteliv | 24.05.11

Klare for siste etappe av Atlanterhavet, Azorene – Irland

Da er dagene på Azorene ved veis ende, og vi har klargjort båt og mannskap for siste etappe av Atlanterhavet, Azorene – Irland. Værmeldingen er sånn passe og vi motiverer oss for motorkjøring i stampesjø det første døgnet. Videre blir det noe vind og til slutt fare for at et lavtrykk intensiverer seg over vårt seilingsområde og gir oss juling. Men, vi får ta det når vi kommer dit. Foreløpig er alt veldig usikkert på denne strekningen. Det mest ideelle hadde vært å seile i slutten av juni, men hvem har vel tid til det? Tradisjonelt sett er dette den verste strekningen av denne turen. Regner med å bruke 8-10 dager, så det kan jo uansett ikke bli altfor mange dager med dårlig vær.

 Vi har hatt en fantastisk uke her i havna. På en måte veldig deilig å komme tilbake til Europa. Mye sosialt og veldig vemodig å vite at dette blir siste stopp hvor vi er samlet så mange. Vi kommer til å gå 7-8 båter i dag, noen venter til i morgen også. Noen går mot England og den veien hjem og noen til Irland.

Vi skal feire 13-åringen vår underveis og håper at vi kan ta en større feiring av han når vi når land igjen.

Akkurat nå er det en temmelig spent stemning på brygga. Folk er fortsatt ikke helt sikre på om det er lurt å gå i dag, eller vente til i morgen. Værmeldingen diskuteres og analyseres i alle retninger. De aller fleste av oss bruker Frivind, og selv den meldingen analyseres og plukkes fra hverandre. Vi har tatt vår avgjørelse (tror vi….) og reiser om en times tid. Mulig vi angrer på det, mulig ikke. Det er faktisk helt umulig å si. Vi krysser fingrene for det beste.


Responses

 1. God tur til dere fra oss. Har fulgt dere hele veien, Håper vi treffes på vannet i våre farvann også. Ship’o’hoi (og en kasse med rom) :)) Klem

 2. Hei alle sammen!
  Ønsker dere en riktig god tur! Håper dere får godt vær over.Her blåser det faktisk 12-15 s/m nå Pass godt på hverandre!!
  Klem Marit

 3. Fint å høre at dere er på vei. vi ser veldig frem til dere klapper til kai
  i lyngør. Nå følger vi med på denne etappen og ønsker god reise.
  gratulerer med dagen imorgen sjømann Mats.
  beste hilsen fra oss på vakås

 4. Grattis til tenåringen!!! Hei hvor tiden flyr… Skulle dere har seilt her til lands nå, hadde dere fått sving på parykken for her er friske kast.
  Dere rykker stadig nærmere og det kjenner jeg er fint for meg.
  Skip o’hoy.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: