Publisert av: fanteliv | 28.05.11

4. døgn mot Irland

I går kveld hadde vi en vellykket overlevering av en VHF til Rikros. Han har slitt med radioproblemer siden vi forlot Horta. Han hører alt, men klarer ikke å sende med effekt nok til at noen hører han. Etter mye feilsøking, kom man frem til at det er selve radioen som ikke fungerer. Vi har derimot installert en ekstra VHF bak i båten, i tilfelle feks. mastebrekk. Denne ble nå demontert og Rikaros kom opp på siden av oss, slik at vi kunne sende den over til de. Akkurat da kom det selvfølgelig vind, men med god presisjon på styringen, gikk dette veldig greit. Det beste av alt, var at den faktisk funket når han koblet den opp hos seg. Alle båtene ligger nå såpass tett at vi kommuniserer greit med håndholdt VHF, men det er ikke sikkert vi blir liggende slik helt til Irland. Av sikkerhetsmessige årsaker er det derfor viktig å ha radiokommunikasjonen i orden. Nå får vi bare håpe at ikke noe skjer som gjør at vi kan trenge den selv…..

Endelig kom det seilvind. Skrudde av motoren klokken 0200 i natt. Utrolig deilig! Kun lyden av bølgeskvulp og knirking fra seil og tau.

Nettene er kalde, i går natt var det 12 grader og 82 % luftfuktighet. Det blir faktisk iskaldt. I natt har det vært overskyet og litt regn. Da er det ekstra hyggelig å se lysene fra de andre båtene rundt oss. Værutsiktene de neste dagene er dessverre mer overskyet og sjanse for regn, men gode vindforhold. Frivind har meldt at vi nå skal få fin seilvind helt frem til Irland.

Av en eller annen grunn, sliter jeg nå med litt sjøsyke. Ikke mye, men stadig litt uvel. Jeg har aldri vært sjøsyk, men pluttselig etter så mange tusen nautiske mil, kommer den snikende. Skulle det ikke vært omvendt. Prøver meg frem med forskjellige former for medisiner, men foreløpig har jeg egentlig bare blitt dårligere av bivirkninger. Siste uprøvde nå er ordinær Postafen, så får vi se hvor lenge jeg klarer å holde meg våken. Det blir i tilfelle værst for skipperen…..

Utseilt 492 nm, distanse til Kinsale 733 nm

Alt vel om bord.


Responses

  1. Hei! Jammen flott av dere å låne Rikaros en radio! Godt å vite at «ånden» er god fortsatt! Her hjemme er det også god seilevind, men vi har jo ikke bruk for det så her er den bare irriterende!!! Regn og drittvær! Men det loves bedre utover i uken og til neste helg 🙂 Bet skal bli fint. Håper dere får vind i rett retning og at ho MOR kommer seg! Ikke kjekt å være sjøsyk… Postafen er en god ting. Blir ikke SÅ trøtt av den.. Tror nok at du klarer deg fint! Kos dere videre og hils til alle rundt dere via VHF`en :))!!
    Hilsen Tone & Tor Atle

  2. Så godt dere ordner opp og hjelper Rikaros. Så deilig at dere endelig har fått vind og seile på. Da blir det litt fart på skuta, blir vel deilig og komme i land nå.Tenker masse på dere:)
    Klem Marit

  3. Hva skulle vi gjort uten dere. Tenke seg til Petteralltidtoavalt…. Sitter og skriver eksamen. Når du sitter der på natta kan du krysse fingrene – 1. juni kl 12 er deadline. Virker liksom litt uvesentlig når dere sliter der ute i den bikkjekalde sjøen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: