Publisert av: fanteliv | 29.05.11

5. døgn mot Irland

Først og fremst må jeg takke for all omtanken mht til sjøsyke. Mulig jeg utrykte meg litt feil i går, men dette er ikke alvorlig, kun ubehagelig. Men, Postafen funker og jeg er våken!

Herlig seilvind hele dagen. Det er dette som er gøy! I dag har vi seilt innhyllet i temmelig tett tåke. Da er det bare å stole på instrumentene. De andre båtene har nyere og bedre instrumenter å holder oss oppdatert hvis det er noe spesielt. Vi ser ikke hverandre i denne sikten. Når vi seiler spres feltet litt, men vi ligger fortsatt innenfor god VHF rekkevidde. Vi har holdt god fart i hele dag, og selv om vi rever godt ned for natten, er farten fortsatt rundt 7 knop.

Akkurat nå er det en nesten magisk stemning her ute. Vanvittig mye morill gjør at det ser ut som om båten er opplyst i skroget. Bølgene rundt oss lyser opp og gir et helt merkelig lys til tåken. Rett over oss er det faktisk stjerneklart. I dag har vi sett flere store hval, og mye vannsprut når de blåser ut. Flott syn.

I dag mistet Dina fra Os hele genoaen sin i vannet. En sjakkel som er feset i fallet, knakk tvers av. Ikke noe hyggelig opplevelse for de. Men, etter mye jobb og strev, fikk de berget den ombord. Det fikk oss alle andre til å rulle inn en liten omgang på våre genoaer. Da blir ikke belastningen så stor på sjakkel og fall. Egentlig en ganske god regel å ha i bakhodet, også for de som har rullestorseil.

Ellers alt vel ombord i Fanteliv.

Utseilt 630, rest til Kinsale ca 600 og vi har passert halveis!!!!!!


Responses

  1. Hei! Flott at det går bra! Veldig flott at du rapporterer litt om Dina fra Os…det gjør ikke de..finner i hvert fall ikke ut av siden deres..Det må ha vært en utrolig ekkel opplevelse å miste hele genoaen!!…Litt ubehagelig med tåke ja…det fårstår vi…greit at en ikke ser mye på nattestid…men på dag…?? Det er jo da en skal hente ny energi for å fikse natten…Vi er stolte av å kjenne dere! Dere er modige og flinke!
    Tone & Tor Atle

  2. Jeg har fulgt med dere hele tiden, men det er først nå jeg fant ut hvordan jeg kunne legge igjen en hilsen her. Dere er tøffinger – gleder oss til å få dere vel hjem og til da – god tur videre – klem Ingeborg


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: