Publisert av: fanteliv | 31.05.11

6. og 7. døgn mot Irland

Søndag kveld var vi vitne til metrologisk presisjon på sitt beste. En kald front skulle passere oss, og vi hadde fått beskjed om at vinden ville snu til nord tidlig på kvelden. Klokken 19.04 var det som å trykke på en knapp, seilene slo og vinden gikk rett på nord. Barometeret falt jevnt og trutt hele dagen, men i det øyeblikket snudde det og begynte å gå oppover igjen. Helt etter boka. Vinden økte, og bølgene tok seg kraftig opp. Siden da har vi hatt 20 – 30 knops vind, og bølger på 4-5 meter. Vi revet ned så mye vi kunne, men har likevel holdt veldig god fart. Med denne kaldfronten kom også regn og iskald luft. Vi har hatt bølgene inn fra siden, og med jevne mellomrom har de slått i skutesiden og sendt store mengder vann inn i cocpit. Vi har derfor stort sett holdt oss inne og fulgt med på instrumentene. Uansett vanskelig å se andre seilbåter når bølgene er såpass store. Bevegelsen i båten gjør det utrolig slitsomt å oppholde seg noen steder. Er rett og slett sliten i hele kroppen. I ettermiddag hadde vi en bølge som slo inn i siden av båten og sendte oss nesten flatt. Det smalt sånn at det hørtes ut som om vi traff en annen båt. Heldigvis er alt surret godt fast og ingen skade skjedd.

I går kveld hadde Petter en «litt» ekkel dotømmejobb. Motoren på den elektriske pumpa sluttet å virke. Har fusket litt i det siste. I og med at vi bare ha ett toalett, så vi for oss noen dager med bøtte. Men, heldigvis var det bare ledningen til strømforsyningen som hadde ristet løs. Ikke bare bare med elekstrisk toalett.

Vår lille karavane har nå spredd seg en del med oss i midten. Rikaros er nå ca 20 nm foran oss, mens HarryZ er mer enn 20 nm bak. Dina fra Os ca 8 foran og Aries ca 7 bak. Vi jobber litt med tiden, mht ankomst. Egentlig ønsker vi alle å gå rett til Dublin. Det er ca 160 nm lenger enn Kinsale. Det kan være like greit å ta det strekket av Irskesjøen mens vi likevel er i gang. Men vi har også fått beskjed om at det kommer vind fra NØ på torsdag kveld, og det betyr motvind opp Irskesjøen. Rekker vi Dublin eller ikke? Her er det bare å vente og se. Vinden har allerede begynt å roe seg, og vi kommer til å få den inn rett bakfra fra i morgen. Da klarer ikke vi å holde den samme farten som vi har hatt til nå. Vi tar en dag av gangen og har egentlig ingen hast bort sett fra at det blir godt å komme i land.

Ellers alt vel om bord.

Utseilt i skrivende stund – 934, rest 303. Til info er det ikke mer enn 1105 nm til Sandefjord i direkte linje…..


Responses

  1. Hei på dere! Jammen står dere på! Skikkelig dritt med do som ikke virker! Bra dere fikk ordnet det!! Her hjemme er det litt sooool idag!!! Deilig å sykle til jobben! …men det blåser litt…og hva skal vel vi med vind?? Vi skal fremdeles ikke seile noen sted…:)) Ellers skal jeg på en fjelltur i ettermiddag…i sol…håper på en fin solnedgang 🙂 Men det er bløtt i skog og mark…Bare gummitøvler som gjelder!!
    Stå på litt til! Og jeg forstår greit ønsket om å komme seg til Dublin…De har god Guinnes der :)) Heier på dere!! Hilse til alle over VHF!…(Er livredd for at dere skal glemme oss:)))

    Tone & Tort Atle

  2. Tøff seilas dere har! Og så kaldt! Kos dere masse når dere kommer i land 🙂


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: