Publisert av: fanteliv | 02.06.11

Farvel Atlanterhavet!

Atlanterhavet – fryktet, elsket og hatet, vakkert og vilt. Vi er rundt, det er over. Kanskje vi aldri sees igjen, kanskje vi fortsatt kommer til å bære på drømmen om å være her igjen. Rundt 9000 nm mil har vi seilt på dette havet. For oss er det enormt, for andre kun en svipptur ”over dammen” som de har gjort flere ganger, og for noen bare en oppvarming til større hav.

For oss har dette ikke bare vært en oppfyllelse av en drøm, men også en reise i mestring. En reise som har satt ting litt i perspektiv og en reise som har lært oss selv å kjenne. Noen ganger har jeg vel satt spørsmålstegn ved drømmen vår om å ønske å krysse et hav, andre ganger har jeg lurt på om vi har oppnådd det vi ønsket. Svaret er nok kanskje at man ikke alltid klarer å sette ord på hva man ønsker å oppnå ved en drøm. En stor del av vår drøm var ikke alle stedene vi skulle se og oppleve, men det å bo og leve i båten og på havet ett helt år. Det har vi oppnådd. Vi har oppnådd å være tett sammen som familie, vi har oppnådd å få være sammen med barna våre, og lært de å kjenne på en annen måte. Vi tror også vi har lagt et godt grunnlag for god kommunikasjon i årene som kommer. Petter og jeg har levd utrolig tett sammen. Vi har kun hatt hverandre å stole på i vanskelige situasjoner. Men, det var jo nettopp det vi ønsket, og det er utrolig hvor godt vi faktisk kjente hverandre før vi dro også. Ikke minst har vi oppnådd ønske om å seile. Vi har opplevd utrolig mye morsom seiling, slitsom seiling hvor vi ønsket oss noen flere hender, og ikke minst, kjedelig seiling. Og, vi elsker det fortsatt!

Nå er vi ferdige med de lange strekkene. Vi har ”kun” Nordsjøen igjen. Også Irskesjøen da. Mange sier at både Nordsjøen og strekning til Skagen, var det verste de hadde opplevd på turen. Så, det gjenstår å se hva vi sier når vi er hjemme igjen……

Reklame

Svar

 1. Fantastisk! Og så er du veldig flink å skrive!! Det har vi satt stor pris på!! Takk for fine leseopplevelser. Det at du har skrevet litt om både gode og mindre gode opplevelser har gjort turen deres spennende for oss også!

  God tur videre!

  Tone & Tor Atle

 2. Gratulerer med nok en vel gjennomført overfart! Godt seilt 🙂

 3. Hei hei godt folk. Fint og høre dere har kommet vel over dammen. Vi har ikke lagt di helt store ferieplanene enda grunnet thailand tur i jula. Blir vel mye telting:) Vi syntes det hadde være lurt om dere fikk landet litt før vi kommer med nikko, det er vel mange som vil ha en bit av dere og reisen.Vi skal ha ferie fra 4 juli og tre uker.Dere savner vel dogen veldig. merker vi alle her i huset begynner og grue oss for og levere han tilbake, blitt så glad i han. Han passer så godt inn i denne rare familien. Kan vi ikke bare prates under veis, dere må jo besteme når dere vil se gullet igjen. Vi gleder oss til og se dere igjen. Klem og voff 🙂 🙂 🙂

 4. Hei
  Godt jobba og velkommen til det litt kaldere nord. Hvis det stemmer det med Skagerrak og Nordsjøen, er det ingen grunn til å grue seg for framtidig Atlanterhavskryss. Krysset inatt over Skagerrak for 10 gang og har opplevd det lille havet fra alle sider skulle jeg tro. Sammen med Nordsjøen sies det jo å være noe av det tøffeste dersom været rusker til.
  Så nå bare gleeeeder jeg meg. Takk for følget gjennom en velskrevet og underholdende blogg og trygg seilas videre:)
  Hilsen Betty Nielsen


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: