Publisert av: fanteliv | 09.06.11

Dublin – Douglas, Isle of Man

Tirsdag hadde vi en super seilas fra Dublin til Douglas på Isle of Man. 81 nm på 11,5 timer. Over 7 knop i snitt! Medstrøm i 10 timer. De siste 1 ½ timene ble det temmelig rotete sjø med bølger fra en kant og strømsjø fra den andre. Men det må man regne med på så lange seilaser i dette landet. Seilte sammen med Caspara og Rikaros. Veldig fornøyde med at vi holdt stand med dem hele seilasen. Været var fint, til tross for at vi våknet til regnvær.  Kom inn med lavvannet, og ble dermed liggende på ventebrygge. Kunne gått gjennom slusen  klokken 0300, men da sov vi. Måtte derfor vente til klokken 15 på ettermiddagen. Det er også en del av denne reisen. Det er kaldt her i landet. Vi kjører varmeapparat døgnet rundt. Fikk oss en fin rundtur i byen, som viste seg å være kjempe koselig. Utrolig mange små spesielle butikker og mye å se på.

Blir her et par dager.

Reklame

Svar

  1. Hei! Følger dere alle sammen som har seilt over Atlanteren. Det har slått meg hvor raskt dere seiler. Å følge båter som Rikaros og Caspara som er en del større er meget respektabelt. Skulle vært interessant å høre om hva dere tenker om båtens seileegenskaper, eller kanskje det er et dugende mannskap som gjør at at båten klarer å holde følge med betydelig nyere båter og større båter? Har selv en eldre Beneteau av omtrent samme størrelse, så er litt ekstra interessert i dette. God tur videre!

    • Veldig hyggelig at så mange følger oss. Også veldig hyggelig at noen legger merke til at vi seiler bra. Fanteliv seiler for både oss og mange andre overraskende bra. «De gamle er ofte eldst» er det noe som heter. Men, vi skal ikke legge skjul på at det å gå sammen med andre båter, gjør at vi til enhver tid har sterkt fokus på seilingen og fremdrift. Sikkert mye mer enn vi ville hatt om vi hadde gått alene. Som du sikkert også har skjønt, er Fanteliv temmelig manuelt drevet. Vi fleiper mye med de som har allverdens utstyr og ikke kan seile hvis elektronikken svikter. Ja, vi har nok lært ett og annet om seiling på dette året . Fanteliv trives veldig godt når det ikke er veldig mye sjø og vinden inn fra 110 -120 gr. Da går hun som et godstog og seiler fra de fleste på hennes størrelse. Skarpt kryss er hun ikke så glad i, klarer ikke helt å holde høyde, men her tror vi at mye kanskje ligger hos oss. Vi har 150% genoa og et stort storseil. Det gjør at vi ofte må reve mye før andre båter for å holde farten oppe. Fribordet er lavere enn på nyere båter, men hun ligger veldig godt i vannet og tar stor sjø veldig godt. I motsjø, smeller det godt i skroget vårt også, men ikke på langt nær så mye som nyere båter, som er flatere i bunnen. Alt i alt er vi veldig fornøyde med båten og vil ikke være redd for å anbefale andre å seile med tilsvarende båter. Det er ikke for ingenting båten har krysset Atlanterhavet 3 ganger.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: