Publisert av: fanteliv | 01.07.11

Isle of Man – Crinan Kanalen

Avreisen fra Isle of Man ble litt raskere enn vi hadde tenkt. Et lavtrykk var på vei i vår retning og vi så at vi kunne risikere å bli liggende i flere dager til, hvis vi ikke kom oss av gårde samme kveld. Caspara hadde fått beskjed på havnekontoret at det var lurt å reise med tidevannet på kvelden, da ville vi få stort sett medstrøm det meste av tiden. Dermed var det bare å pakke sammen å komme oss av gårde. Nydelig vær og lys natt gjorde avgjørelsen enkel. 20 timers seiling ville ta oss til innløpet ved Crinan Kanalen.

2o timer ble det, men seiling ble det ikke. Ei heller medstrøm! Her var det noen som hadde tatt litt feil. Men det ble en fin tur i fint vær og etter hvert flott natur. Deilig å ha noe å hvile øynene på etter mange uker på havet.

Caspara rakk akkurat siste sluseåpning, mens vi manglet 20 minutter på å rekke det. Vi fikk plass på ventebrygge, mens Caspara lå på innsiden av sealocken. Dvs 50 meter fra oss. Det ble en hyggelig kveld.

Crinan Kanalen er en utrolig idyllisk kanal som går tvers gjennom halvøya Mull of  Kintyre. Den regnes som indrefileen av Skotske vannveier. Kun 15 km lang, består den av 15 sluser og 7 svingbruer og en høydeforskjell på 135 meter. 12 av slusene opereres manuelt. Dvs at båtene selv må åpne og lukke slusene. Det gjøres ved å sveive på gamlemåten og dytte med rå kraft. Veldig greit å være minst to båter sammen. Noe særlig flere enn det er det heller ikke plass til i slusene. Barna gjorde en kjempe innsats og ble drevne sluseansvarlige.

Å komme inn i kanalen var en herlig ”ferie” fra havet. Så utrolig stille og vakkert!

Kanalen kan gjøres på en dag, men vi valgte å ta oss god tid og hadde faktisk to overnattinger. Siste natten lå vi i Bellanoc Marina og sjøsatte jolla til Caspara. Dermed ble det jolletur til nærmeste pub på kvelden. Veldig idyllisk!

     

 

 

 

 

 

 

        

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: