Publisert av: fanteliv | 07.07.11

Caledonien Kanalen

Nok en kanal skulle forseres. Caledonien kanalen er både lenger og større enn Crinan. Og heldigvis er den drevet av slusevakter og ikke av oss.

Kanalen går gjennom Skottlands ”Highland” fra Inverness til Corpach like ved Fort William. Vi startet i Corpach, kanalens startsted til spektakulære ”Neptune’s Staircase” hvor 8 sluser løfter kanalen mer enn tyve meter over havnivå. Ferden går igjennom totalt 29 sluser som styrer vannmassene i 36 km med kanaler og de tre innsjøene ”Loch Lochy”, ”Loch Oich” og ”Loch Ness”. De 3 innsjøene utgjør til sammen en lengde på 61 km.

   

Vi møtte Aries, Dina fra Os og HarryZ i Oban, så vi var 4 båter som fylte slusene. Både Crinan Kanalen og Caledonien Kanalen er store turistattraksjoner, og det ble ikke noe mindre av at vi var så mange norske båter. Aldri har vi vel blitt videofilmet og avbildet så mye.

Stoppet første natten i Fort Williams, rett innen for sealocken. Her ble vi i 3 netter. De andre hadde som mål å forsere Ben Nevis, som er Scotlands høyeste fjell, mens vi valgte å se Fort Williams og prøve å få billetter til ”Harry Potter”-toget.  Det skulle vise seg og ikke være så enkelt. Byens største turiskattraksjon og samtidige best bevarte hemmelighet. 

Morgenstemning i Fort William

Toget heter egentlig ”The Jacobite”, og er et gammelt damplokomotiv som går på strekningen Fort William til Mallaig. Men, det er også det toget som har blitt brukt i alle Harry Potter filmene, med lokasjoner fra filmen på hele strekningen.  Morsomt for barna, og en fantastisk naturopplevelse for oss. En flott måte å se mer av innlandet.  

 

Neste stopp var en natt i Fort Augustus. Et sjarmerende sted, i enden av Loch Ness.

Loch Ness tidlig om morgenen

Loch Ness – et sted man har hørt mye om og vi hadde store forventninger.  Bort sett fra vakker natur, fremstår Lock Ness som en laaang norsk fjord, uten særlig annet enn noen ruiner av en borg og noen hoteller langs vannet. Egentlig ganske kjedelig.  

Siste natten før Inverness, stoppet vi ved slusen i Dochgarroch. Som gode nordmenn vi er, ble det grilling langs kanalkanten og felles frokost før avreise. Nydelig vær og ikke så alt for kaldt.

 

 

 

I Inverness lå vi på innsiden av sealocken i Seaport Marina Muirtown. Derfra er det ca 20 min. spasertur til sentrum. Kort vei til store matvarebutikker og en eller koselig marina. Et greit sted å vente på været.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: