Publisert av: fanteliv | 25.08.10

Portosino 24. august

Kjempe seilas fra Camerinas til Portosino. Med solen kom oppbruddet og alle de skandinaviske båtene skulle avgårde. Kø på havet. Jobbet oss ut fra Camerinas med atlanterhavsdønninger på 2-3 meter forfra. Ganske gøy egentlig. La om kursen og fikk etter hvert en kjempefin seilas forbi Cap Finisterrre. Sol, men ikke varmt. Seilte med ullklær og lue! Men  når vi rundet inn fjorden ved Ria Muro ble det VELDIG fort varmt. La oss på svai og badet og koste oss. Stille og rolig kveld. Deilig det også.

I dag har Stein og Irene forlatt oss etter nesten 2 flotte og veldig hyggelige uker. De skal hjem å gifte seg om en uke!

Spania har til nå vært en merkelig opplevelse. Varme, deilige dager i La Coruna, slik vi hadde forventet av Spania. Men så kom regn, tåke og kaldt. Mye kaldere enn vi trodde. Temperaturen i vannet er mellom 16-18 grader og luften ikke så mye mer. Når solen er borte, blir det som sommeren i Norge. Tåken på denne delen av kysten er visst vanlig. I Pilotboken vår står det at man må regne med tåke i 1 av 10 dager. Vel,da bør vi ha fått vår del for en stund nå. I dag regner det lett og tåke. Men det ser ut for at det kanskje letter etterhvert.

Til de av dere som følger oss på AIS, har kanskje sett at vi fortsatt ligger i Falmouth. Det er ikke fordi vi ikke har på AISen, men fordi det tydeligvis ikke er stasjoner som sender her i Spania. Har sjekket litt på de andre båtene, og de ser også ut som om de fortsatt er i England. Men det funker båtene i mellom, heldigvis.

Ellers har vi fått melding om at det er laget en artikkel om skolen ombord i Fanteliv i Sandefjordsblad. Hyggelig at lokalavisen følger oss undervei. For øyeblikket ligger vi 3 båter fra Sandefjord i området. Blue, Carmensita og Fanteliv.


Svar

  1. Utrolig festlig å følge dine morsomme beskrivelser av turen og veldig hyggelig at vi fikk snakket med deg i går. Alt som vanlig i klubben 🙂

  2. Først og fremst : Gratulerer med 45 års dagen Anne. Du forteller underholdene om deres opplvelser. Vi følger med, i klarvær og tåke.På land eller til sjøs. Fortsatt god reise. Gina dro idag til 60års i Hgsd. Jeg tar meg en liten fjelltur.
    Har montert snøfangere på taket. Beiset og malt –
    mellom alle bygene. alt ok fra oss to. Klem til barna.

  3. Ryan Air virka fint. Nå er vi hjemme i Oslo hvor det er regnvær, mørkt og trist.
    Tusen takk for oss! Det var artig å få være med på tur og få en liten titt inn i hverdagen til dere langturseilere. Og en ekstra takk til mats som lånte bort senga si i «motor-rommet».

  4. GRATULERER MED DAGEN ANNE!!! Håper dere er et sted hvor du blir vartet opp av mann og barn, og koser dere masse, veldig hyggelig å høre stemmen din! Neste «skyeklubb» blir 29 september. Stor klem

  5. Gratulerer med dagen.

    Takk for flott tur! Det var kjempeartig å få en titt inn i livet til dere langturseilere. Ryan Air virka bra. Vi kom oss helt hjem. Og takk til mats som lånte ut senga si i «motorrommet».

    Hilsen Stein Gisle og Irene


Legg igjen en kommentar

Kategorier